Assertiviteit

"I can't tell you the key to succes, but the key to failure is trying to please everyone" - Ed Sheeran

Assertiviteit

Opkomen voor jezelf. Je belangen verdedigen. Een mening durven verkondigen en een weerwoord kunnen geven als je bekritiseerd wordt. Sterk in je schoenen staan, dat zijn de vaardigheden die je met behulp van een assertiviteitstraining wilt versterken. Het verschil kunnen maken tussen functionele kritiek en persoonlijke aanval.

Vind jij het bijvoorbeeld moeilijk om nee te zeggen als je baas je vraagt om over te werken?
Ga je vaak akkoord met verzoeken waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt?
Voel je je ongemakkelijk in sociale situaties?

Als je op deze vragen ‘ja’ geantwoord hebt, is onze training perfect voor jou. Kool Directions pakt het in deze assertiviteitstraining breed aan en vat het op als een sociale vaardigheidstraining. Dat betekent dat je niet alleen goed leert opkomen voor jezelf, maar ook dat je verbinding leert maken met anderen.

Kool Directions maakt hierbij gebruik van de Rationele Effectiviteits Training (RET). RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Dat houdt in dat je effectiever wordt, door je gedachten (‘ratio’) te veranderen. Het klinkt misschien simpel en de theorie is ook niet zo moeilijk. Maar het kost wel de nodige oefening voor blijvend resultaat

Sociale vaardigheden, zoals het leggen van contacten, het bouwen van relaties en het onderhouden van je netwerk hebben een enorme impact op je functioneren. Het is daarom belangrijk te realiseren dat als je sterke sociale vaardigheden hebt, het makkelijker wordt om je assertief op te stellen.

Beoogd resultaat

In deze training ontwikkelt de deelnemer inzicht in eigen belemmeringen en hoe daar beter mee om te gaan. Naast het toepassen van de rationele effectiviteit, wordt veel aandacht besteedt aan feedback ontvangen en geven.

Uitvoering

Doorlooptijd:
Deze training wordt in één dag uitgevoerd. Gedurende de trainingsdag worden er veel praktijkoefeningen gedaan, met name rollenspellen.

Voor wie bestemd?
Mensen die behoefte hebben zich te verbeteren in hun vaardigheden om standpunten over te brengen en gehoord te worden.

Voorkennis:
Deze training vereist geen specifieke voorkennis. Wel is de wil om te participeren van belang.

Kool Directionszet professionele en enthousiaste professionals in die hun sporen hebben verdiend in het vakgebied. Deze professionals ruimen per jaar een substantieel deel van hun tijd in voor studie, research en praktijkopdrachten.

Trainingsmateriaal
Het trainingsmateriaal wordt speciaal in opdracht voor u vervaardigd. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar van de ontwikkelde materialen. Alle rechten blijven eigendom van Kool Directions BV.

Accommodatie
Kool Directionsheeft toegang tot diverse locaties die bij uitstek geschikt zijn om deze creatieve workshop te verzorgen. Uiteraard kunnen wij ook op een locatie van uw keuze de uitvoering verzorgen.

Meld je aan

[contact-form-7 id=”1851″]