Presenteren

Presenteren

Deze zeer praktische workshop geeft direct toepasbare aanwijzingen om duidelijke presentaties te maken en deze optimaal te presenteren. Drie uitgangspunten staan in deze workshop centraal:

De Doelstelling

Het maken van een goede presentatie begint bij het formuleren van een zeer duidelijke doelstelling.  Wat wil ik dat de toehoorder doet wanneer ik mijn verhaal heb afgerond?  Deze concrete aansporing tot bewegen staat centraal bij iedere onderdeel  van de presentatie. “Iedere dia vertelt HET verhaal” versus “Iedere dia vertelt een verhaal”.  Standaard presentaties bestaan niet, een goed verhaal is altijd maatwerk en iedere keer weer afgestemd op de nieuwe doelgroep.

De Presentator

Presentatie hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld Powerpoint, zijn een geweldig medium  maar worden overschat als basis voor een goede presentatie. Niet de presentatie staat centraal maar de presentator.  De workshop gaat dan ook in op vragen als:

  • Hoe gebruik ik spanning in mijn voordeel?
  • Hoe leg ik accenten?
  • Hoe krijg ik response en hoe voorkom ik response?
  • Hoe versterk ik mijn performance?

De Presentatie

Gebruik van afbeeldingen in plaats van tekst of  in combinatie met tekst.  Welke boodschap wil ik uitdragen? Wat is het effect van kleur? Welke samenstelling is belangrijk? Hoe stuur ik het oog van mijn toehoorder?

Beoogd resultaat

Deelnemers zijn na afloop in staat een krachtige visuele impressie te creëren die met overtuiging wordt gebracht, omdat zij weten hoe zij de aandacht van het publiek kunnen opbouwen en vasthouden met behulp van een duidelijke doelstelling en het gebruik van kleur en beweging.

Uitvoering

Doorlooptijd:

Deze workshop wordt op maat voor u gemaakt. Hierdoor kan de doorlooptijd variëren van één  tot drie dagen

Voor wie bestemd?

Iedereen die regelmatig presentaties voorbereid en uitvoert of dit in de toekomst gaat doen.

Voorkennis:

Deze training vereist geen specifieke voorkennis.

Kool Directions zet professionele en enthousiaste professionals in die hun sporen hebben verdiend in het vakgebied. Deze professionals ruimen per jaar een substantieel deel van hun tijd in voor studie, research en praktijkopdrachten.

Trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal wordt speciaal in opdracht voor u vervaardigd. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar van de ontwikkelde materialen. Alle rechten blijven eigendom van Kool Directions BV.

Accommodatie

Kool Directions heeft toegang tot diverse locaties die bij uitstek geschikt zijn om deze creatieve workshop te verzorgen. Uiteraard kunnen wij ook op een locatie van uw keuze de uitvoering verzorgen.

Meld je aan

[contact-form-7 id=”1851″]